Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; mweb_textad_widget has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-text-ad.php on line 15

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; mweb_app has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-posts-app.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; widget_mostccm has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-posts-bycomment.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; widget_mostviews has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-posts-byview.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; category_post has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-posts-sidebar.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; mweb_random_post has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-posts-random.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; widget_video has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-posts-video.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; widget_bigphoto has a deprecated constructor in /home/cp34402/public_html/wp-content/themes/tesla.v2/widgets/widget-posts-bigphoto.php on line 12
جریان متناوب AC- ویژگی ها و معایب برق تک فاز- مزایا و معایب برق سه فاز
قالب-تسلا
ب

در واقع تا به حال تمامی ما در دوره های متوسطه اول و یا دوم در مورد برق و جریان های آن چیز های بسیار مختصر و کوتاهی آموختیم که در این شرایط همچین وبلاگی را وب سایت تسلا برای کاربران خود درج کرده است تا بیشتر از برق ها شناخت داشته باشیم و مزایا این آشنایی را در مطالب بعدی خدمت شما عزیزان عرض خواهیم نمود.

امروزه با پیشرفت هر چه بیشتر تکنولوژی عموم افراد نیاز بسیار زیادی به برق پیدا کردند و سعی بر این دارند تا منبع ایجاد برق را به دامان طبیعت بی اندازند. در ادامه به توضیحات بیشتر برق که از منبع تغذیه و جریان متناوب دو دسته تک فاز و سه فاز طبقه بندی می شود، بپردازیم که توضیح بیشتر هر دو و تفاوت میان تک فاز و سه فاز را خدمت شما کاربران محترم شرح خواهیم داد.

جریان متناوب AC چیست؟

جریان متناوب AC چیست؟

نخسب قبل از توضیحات مفیدی در مورد برق سه فاز و تک فاز، بایستی اطلاعات در مورد جریان های برقی داشته باشید تا به بهترین شکل تفاوت هر دو فاز را به خوبی برای خود تجزیه و تحلیل کنید.

جریان متناوب AC نوعی شار الکتریکی یا نحوه عبور جریان الکتریسیته است که به طور تناوبی و غیر مستقیم جهت عوض می کند و در نتیجه سطح و حرکت ولتاژ نیز به همراه جریان الکتریسیته برعکس شده و تغییر می کند.

شار: در واقع برای از بین بردن اشتباهات ذهنی شما باید گفت که شار، در شاخه های مختلف فیزیک و در پدیده های مرتبط با انتقال محسوب می شود که به طور ساده و خلاصه تر شار الکتریکی و یا جریان الکتریکی از یک سطح خاص در واحد زمانی مشخص شناخته می شود.

حال که اطلاعات مورد نیاز در مورد جریان متناوب AC به دست آورده اید می توانید به راحتی تعریف برف تک فاز را نیز درک کرده و در ذهن خود به همانگونه که هست، ذخیره کنید.

برق تک فاز و ویژگی های آن چیست؟

برق تک فاز و ویژگی های آن چیست؟

برق تک فاز که به برق مسکونی به دلیل استفاده بیشتر آن در خانه و مکان های مسکونی است، نیز معروفیت دارد از جریان های متناوب AC به وجود می آید که بیشتر از سیم های نول و فاز در جا به جایی جریان های الکتریسیته استفاده می شود. سیم خنثی نیز در این وهله باید وجود داشته باشد تا برای مسیر برگشتی جریان به کار رود و سیم های فاز بار را حمل و جا به جایی کند.

شروع ولتاژ در اتصال برق تک فاز از ۲۳۰ ولت با فرکانس حدود ۵۰ هرتز آغاز می شود. از آن جهت که ولتاز برق های تک فاز به طور ثابت و مداوم به بار تحویل داده نمی شود و تماما در حال کاهش و افزایش است، بهتر است برای طول عمر دستگاه های برقی و خانگی خود از وسیله ای به نام یو پی اس و یا استابلایزر استفاده کنید تا جریان ورودی ولتاژ را به دستگاه مورد نظر کنترل کند.

در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با این جریان برق و برق تک فاز، از مزایا و ویژگی های آن سخن به میان آورده ایم.

ویژگی های برق تک فاز چیست؟

یکی از ویژگی های بارز برق های تک فاز در این است که برای استفاده روزمره خانگی به کار می آید که به طور مثال؛ تلویزیو، پنکه، مودم، اسپلیت ها و… را می توان از دسته دستگاه های وابسته به برق تک فاز دانست. دلیل استفاده برق تک فاز در وسایل خانگی به این دلیل است که لوازم خانگی به جریان کمی از برق نیاز دارند و با حداقل ترین جریانات و ولتاژ های برقی نیز قابل استفاده هستند.

با توجه به قدرت کم برق های تک فاز حاکی بر این نتیجه است که این فاز ها دارای عملکرد اتصالی ساده و معمولی هستند که قدرت آن ها بر حسب تجربه و آزمایشات پی در پی به ۳ اسب بخار می رسد و به آسانی آن را هندل می کند.

معایب و ناتوانی های برق تک فاز چیست؟

با توجه به توضیحات مندرج در مقدمه این قسمت از وبلاگ دانستید که برق های تک فاز قدرت بسیار ساده و معمولی در خود جای داده اند و این نیز بارز ترین و تنها مشکل برق تک فاز است. با گفته هایی که تا به حال خدمت شما عزیزان می توانید به آسانی به این نتیجه برسید که برق های تک فاز برای ماشین آلات صنعتی، کارخانه جات، تولیدی های بزرگ و… جوابگو نیست و قدرت هند کردن آن ها را ندارد ولی در این میان برق های سه قدرت خود را در این زمینه نشان می دهد و ماشین آلان و برق کارخانه ها را به راحتی تامین می کند.

حال به سراغ تعریف کاملی از برق های سه فاز می پردازیم تا با قدرت این جریانات نیز آشنا شویم.

 برق سه فاز و ویژگی های آن چیست؟

 برق سه فاز و ویژگی های آن چیست؟

با اتصال برق های سه فاز، سه سرویس برق جداگانه دریافت خواهید که بیشتر در مصارف صنعتی برای الکترو موتور ها و دستگاه هایی با نیاز به قدرت بالا به کار می رود. ترکیبات این سه فاز ها به گونه ای است که به سه سیم هادی در کنار سیم خنثی در یک اتصال سه فاز نیاز دارد. سیم های هادی در فاصله ۱۲۰ درجه از یکدیگر قرار دارند، که جدا از آن می توان دو نوع پیکربندی مختلف را در یک منبع اتصال سه فاز پیدا کرد Star و Delta که پیکربندی مدار ستاره به یک سیم زمین و خنثی نیاز دارد و همچنین پیکربندی مدار دلتا به سیم خنثی نیاز ندارد. علاوه بر این نیاز به افزودن است که انواع تجهیزات ولتاژ بالا می توانند از برق پیکربندی مدار دلتا استفاده کنند. در ادامه برای درک بیشتر کارایی این جریان و ولتاژ به ویژگی ها و مزایا برق های سه فاز خواهیم پرداخت.

ویژگی ها و مزایا برق های سه فاز چیست؟

با توجه به توضیحاتی که در مورد این ولتاژ برقی برایت عرضه نمودیم، می توان نتیجه گرفت که یکی از  مزایا و ویژگی بارز استفاده از برق های سه فاز، تامین جریان و ولتاژ برقی دستگاه های کارخانه ای و ماشین آلات صنعتی است.

و از این نکته نیز غافل نمانید که با افزودن تعداد فاز ها در سیستم منبع تغذیه، ولتاژ برق سه فاز صاف تر و پر قدرت تر می شود.

همچنین قابل گفت وگو است که تامین هزینه های برقی در کارخانه ها بسیار آزار دهنده است و در این مورد از ویژگی های برق های سه فاز می توان به این نکته اشاره کرد که اتصال سه فاز برای انتقال توان الکتریکی نیازی به مواد رسانا بیش از حد ندارد،بنابراین در مورد ارائه هزینه برق یک راه حل مقرون به صرفه اتصال سه فاز است.

عیب و ناتوانی برق سه فاز چی چیزی می تواند باشد؟

با توجه به این که برق های سه فاز قادر به هندل کردن ماشین آلات صنعتی و موارد مانند آن است ولی اتصال سه فاز نمی تواند بار اضافه را تحمل کند. به این ترتیب، ممکن است به تجهیزات آسیب برساند و احتمال تعمیرات پرهزینه بیشتر است و همچنین به دلیل بالا بودن ولتاژ های استفاده شده در برق سه فاز مقدار زیادی را شامل شده، پس در نتیجه هزینه زیادی را هم از قبال استفاده برق متحمل می شود.

حال پس از توضیحات کاملی که در مورد برق های تک فاز و سه فاز به اطلاع شما دوستان رساندیم، وقت بررسی تفاوت های این دو است که به راحتی با تعریف هایی که کردیم قابل تشخیص است.

تفاوت میان دو برق تک فاز و سه فاز چیست؟

تفاوت میان دو برق تک فاز و سه فاز چیست؟

تفاوت های این دو برق از تعریفات و توضیحات مندرج کاملا مشخص است که به صورت گزینه ای برای راحتی بررسی شما تفاوت ها را ارائه می دهیم. تفاوت های آن دو در موارد ذیل است:

  • جریان الکتریسیته به وسیله هادی: در برق های تک فاز از یک هادی استفاده شده ولی در برق های سه فاز از سه هادی مجزا در تامین برق استفاده می شود.
  • منبع تغذیه: در جریان دریافت منبع تغذیه در برق های تک فاز از ۲۳۰ ولت شروع شده و در برق های سه فاز ۴۱۵ ولت، ولتاژ را متحمل می شود.
  • سیم های به کار رفته: در برق های تک فاز از دو سیم خنثی و فاز استفاده شده ولی در برق های سه فاز از سیم های نول و سیم سه فاز  به کار رفته است.
  • شبکه ها: در برق های تک فاز از شبکه های ساده استفاده شده ولی در برق های سه فاز از شبکه پیچیده استفاده شده است.
  • قطعی برق: برق ای تک فاز به دلیل داشته تنها یحک سیم فاز در هنگام قطعی برق نیز از بین می رود ولی در برق های سه فاز با قطعی یک سیم برق باقی سیم ها همچنان در تلاش برای تامین برق هستند.

کلام آخر…

در نهایت برای استفاده از لوازم برقی بهتر است بدانید که برق مورد استفاده چه ویژگی و عملکردی را دارا است تا با بهترین بررسی ها مناسب ترین برق را برای تامین نیاز خود استفاده کنید. وب سایت تسلا در تلاش برای کمک به شما در زمینه های برقی و یو پس اس است تا شما عزیزان را از خدمات برقی رضایتمند کند.

جهت ارتباط با کارشناسان فروش شرکت و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۸ ۶ ۱ ۲ ۵ ۳ ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۳ ۱ ۲ ۴ ۵ ۶ ۰ ۹ ۱ ۹ ۴ ۵ ۵ ۱ ۸ ۹ ۶ ۰ ۹ ۱ ۰ ۴ ۶ ۰ ۹ ۳ ۹ ۳

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Notice: Undefined index: tracking in /home/cp34402/public_html/wp-content/plugins/call-now-icon-animate/call-now-icon.php on line 160

Notice: Undefined index: tracking in /home/cp34402/public_html/wp-content/plugins/call-now-icon-animate/call-now-icon.php on line 162

Notice: تابع WP_Scripts::localize به طورنادرست فراخوانی شد. پارامتر $l10n باید یک آرایه باشد. جهت پاس‌دادن دلخواه داده به اسکریپت، از تابع wp_add_inline_script() استفاده کنید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر، اشکال زدایی در وردپرس را مشاهده کنید. (این پیام در نگارش 5.7.0 افزوده شده است.) in /home/cp34402/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Notice: تابع WP_Scripts::localize به طورنادرست فراخوانی شد. پارامتر $l10n باید یک آرایه باشد. جهت پاس‌دادن دلخواه داده به اسکریپت، از تابع wp_add_inline_script() استفاده کنید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر، اشکال زدایی در وردپرس را مشاهده کنید. (این پیام در نگارش 5.7.0 افزوده شده است.) in /home/cp34402/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Notice: تابع WP_Scripts::localize به طورنادرست فراخوانی شد. پارامتر $l10n باید یک آرایه باشد. جهت پاس‌دادن دلخواه داده به اسکریپت، از تابع wp_add_inline_script() استفاده کنید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر، اشکال زدایی در وردپرس را مشاهده کنید. (این پیام در نگارش 5.7.0 افزوده شده است.) in /home/cp34402/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835