تفاوت یو پی اس و استابلایزر چیست؟کارکرد های متفاوت و وجه تمایز
تفاوت یو پی اس و استابلایزر چیست؟
یو پی اس و استابلایزر دو دستگاه متمایز از هم هستند که اتفاقا هر دو آن ها کارایی های نزدیک به هم دارند و در نتیجه کارایی های آن دو، دستگاه مورد استفاده الکتریکی از طول عمر بالایی برخوردار میشود. پس در نتیجه این دو دستگاه به عنوان سیستم های کمکی برای لوازم الکتریکی استفاده میشود.
با ما تا انتهای این وبلاگ از سایت تخصصی تسلا همراه باشید تا با تعریف های دستگاه یو پی اس و استابلایزر و همچنین تفاوت و شباهت های آن ها شما را شگفت زده کنیم.
در واقع قبل از دانستن تفاوت آن ها باید بدانید که این دو دستگاه در واقع چه چیزهایی هستند و کارایی آن ها در چیست؟
UPS چیست؟
منبع تغذیه بدون وقفه یا به طور خلاصه تر یو پی اس یکی از سیستم هایی است که روزمره برای اغلب افراد قابل استفاده است و از اهمیت بالایی نیز برخوردار است. این دستگاه میان برق مستقیم شهری و انرژی مصرفی دستگاه قرار میگیرد. این سیستم الکتریکی برق مورد نیاز انرژی استفاده شده دستگاه را هنگام قطعی ناگهانی تامین میکند و از آسیب های احتمالی که وسط نوسانات ناهماهنگ برقی، جلوگیری میکند. در ادامه برای آشنایی بیشتر در رابطه با یو پی اس به کارکرد ها و مزایای آن خواهیم پرداخت.
کارایی و مزایای دستگاه های یو پی اس چیست؟
دستگاه یو پی اس از اجزایی به وجود آمده است که در صورت اجرا و کار کرد آن ها دستگاه نیز به کار افتاده و کارایی و مزیت خود را به رخ دستگاه های الکتریکی میکشد. اجزای کلی این دستگاه فوق کاربردی موراد زیر را شامل میشود:
- باتری یو پی اس
- باتری شارژر یو پی اس
- مبدل یا همان اینورتر
این اجزای کلی با به کار افتادن باعث نشانه های کارایی یو پی اس ها میشود. از جمله کارایی های این دستگاه در شرایط مختلف نیز از قرار ذیل است:
- قطع برق ناگهانی:
رایج ترین مشکلاتی که برای دستگاه های الکتریکی میافتد به سبب همین قطع و وصل شدن نا گهانی برق های شهری است که با به کارگیری دستگاه یو پی اس و قرارگیری آن میان شدت و قدرت مستقیم برق و انرژی مورد نیاز استفاده شده توسط دستگاه الکتریکی، هنگام قطعی ناگهانی برق، یو پی اس جهت پشتیبانی و کمک با ذخیره ای که از قبل درون خود جمع کرده است، برق مورد نیاز دستگاه را تامین میکند.
- افت موقت ولتاژ به صورت ناگهانی:
ولتاژ برق که به صورت موقت و لحظه ای افت میکند باعث اتفاقات ناگواری از قبیل؛ خطای عملکرد دستگاه، از کار افتادن ناگهانی و موقت، راه اندازی مجدد سیستم های درحال کار و… میشود که با استفاده از یو پی اس میتوانید از این مشکلات و ناهنجاری های احتمالی جلوگیری کنید.
- افت طولانی مدت ولتاژ:
شرایط عملکرد یو پی اس در هنگام افت طولانی مدت ولتاژ از حد نرمال، همانند قطعی برق به صورت کامل اتفاق میافتد.
- افزایش ناگهانی و موقت ولتاژ:
افزای ناگهانی و موقت ولتاژ در حد غیر نرمال، باعث بروز مشکلاتی مانند رعد و برق و عمل سوئیچینگ در دستگاه شود که این عمل باعث زیان دیدگی بسیار زیادی طی مدت زمان میشود که در این صورت، دستگاه یو پی اس انرژی بسیار زیادی را در مخزن خود زخیره کرده و در مدت معین دیگری از آن استفاده میکند.
- نویز و تداخلات مغناطیسی:
در حضور اجرای دستگاه سوئیچینگ، الکترونیکی و همچنین موتور های القایی در شبکه برق، بروز مشکلاتی در رابطه با نویز و تداخلات مغناطیسی اتفاق میافتد که در این حالت نیز دستگاه یو پی ای یکی از کمک کننده و عامل جلوگیری از قبیل این مدل مشکلات است.
این نمونه از دستگاه کاربردی که در هر زمان و مکان با توجه به مدل خاص خود به کمک دستگاه های الکتریکی و برقی آمده است، دارای مزیت های بسیاری از قبیل موارد زیر است:
- نصب آسان
- قابلیت اطمینان
- سازگاری با تمام دستگاه های برقی و الکتریکی
- حفاظت از وسیله های برقی و الکتریکی
- قابلیت فیلتر کردن
- محافظت از دستگاه های حساس در مقابل نوسانات برقی و ولتاژ های ناهماهنگ
- نیاز اساسی در سازمان های اداری و تجاری
- پشتیبانی عظیم در صنایع
- حفاظت از طول عمر دستگاه و باتری
- جلوگیری از استهلاک غیر عادی
- کمک به حفظ اطلاعات سیستم و کامپیوتر
- استفاده به عنوان منبع تغذیه بیوقفه و اضطراری
در ادامه به توضیحات مورد نیاز استابلایزر نیز می پردازیم تا تفاوت آن ها به صورت واضح بررسی کنید.
استابلایزر چیست؟
استابلایزر ولتاژ دستگاهی الکترونیکی است که تضمین می کند یک وسیله ی برقی، از جریان بدون نوسانات الکتریسیته تغذیه خواهد کرد. به بیان دقیق تر، کمبود، ازدیاد یا نوسان های ناگهانی و ذره بینی، در پشت استابلایزر باقی خواهند ماند و آن چه به یک مثلا یخچال می رسد، صاف است و دقیق و بی مشکل به نظر می رسد.
حال پس از تعریف مختصر و مفیدی که در رابطه با استابلایزر خدمت شما عزیزان عرض نمودیم، به سراغ کارکرد و کارایی آن در شرایط مختلف خواهیم پرداخت.
کارایی و مزایا دستگاه استابلایزر چیست؟
این دستگاه نیز در حالت کلی بسیار شبیه به یو پی اس ها عمل میکند و تنها به صورت بسیار جزئی با یو پی اس ها تفاوت دارد ولی در کل برای اطلاعات بیشتر شما کارایی استابلایزر را خدمتتان شرح میدهیم.
از استابلایزر برای تمامی وسایل برقی و الکترونیکی می توان استفاده نمود تا از آن ها در برابر افت ولتاژ ناگهانی و نوسانات احتمالی برق جلوگیری نموده و
مانع ایجاد خسارات مالی و یا جانی شود.
از این دستگاه تثبیت کننده ولتاژ در محیط های مختلفی به شرح زیر استفاده می کنند.
- خطوط تولید و یا بسته بندی
- آسانسور و بالابرهای صنعتی
- بکارگیری در قسمت های مختلف بیمارستان به خصوص دستگاه های حساس پزشکی
- مصارف نظامی
- مورد استفاده در محیط های مسکونی و یا اداری
با توجه به کارایی کلی استابلایزر ها به قسمت مزیت های استفاده از آن خواهیم پرداخت که نمونهای از مزایای استفاده از این دستگاه عبارت است از:
- پاسخ بسیار سریع به نوسانات ولتاژ
- دقت بسیار بالا در تثبیت ولتاژ
- از آنجا که هیچ قسمت متحرکی وجود ندارد، تقریباً نیاز به تعمیر و نگهداری نیست
- بسیار قابل اعتماد
- راندمان بسیار بالا
- نصب و راه اندازی آسان
فرق میان استابلایزر و یو پی اس چیست؟
با توجه به توضیحاتی که در مورد هر دو دستگاه داده شد، میتوانید به راحتی و با کمی دقت و تامل به بررسی تفاوت میان هردو دستگاه برسید. نمونه ای از موارد اختلاف یو پی اس و استابلایزر از قرار زیر خواهد بود:
- تفاوت زمان قطعی برق:
UPS در زمان قطعی برق وارد مدار شده و برق تجهیزات متصل به یو پی اس را فراهم میکند و بعضی از یو پی اس ها امکان تنظیم ولتاژ را دارند اما برخلاف یو پی اس ، استابلایزر همیشه در مدار بوده و نوسانات ولتاژی را تشخیص داده و اقدام به رفع آن می کند.
- فرق در حال تثبیت ولتاژ برق:
استابلایزرها با تثبیت ولتاژ خروجی بر روی ولتاژ تعیین شده(۲۲۰ ولت) در زمان اتصال برق تجهیزات مصرفی را در مقابل نوسانات ولتاژی بیمه می کند، در حالی که یو پی اس در حالتی دیگر این کار را انجام میدهد ولی درکل تلاش هر دو دستگاه در این است که بتوانند ولتاژ برق وارده به دستگاه را در حالت ثابت نگه دارند.
- تفاوت در مدل آن ها:
اصولا یو پس اس ها در یک مدل و تجهیزات تولید شده و خدمت کاربران عزیز عرضه میشوند و همچنین تنها در استفاده از آن ها میتواند مدل ها را بر حسب قدرت آن ها دسته بندی کرد ولی استابلایزر ها وابسته به کارکرد و کارایی خود به سه دسته؛ رلهای، سرووموتور و سوئیچینگ تقسیم بندی میشوند و این نشانگر این حالت است که استابلایزر ها مانند یو پی اس ها با تمامی دستگاه های الکتریکی سازگاری ندارند.
کلام آخر…
در آخر با توجه به این مقاله شما میتوانید با کمک از وب سایت تسلا یو پی اس به تمام مشکلت خود از قبیل طول عمر پایین دستگاه و مواردی همانند آن خاتمه دهید. امیدواریم تا مطالعه این وبلاگ برایتان خسته کننده نباشد و به علاوه آن برای شما عزیزان مفید واقع شود.