back1
ب

همانگونه که میدانید ؛ یو پی اس ، منبع تغذیه بی وقفه است. این ابزار الکترونیکی ، جریان برق مورد احتیاج وسایل برقی مصرف کننده را در موقع قطع شدن برق تامین می نماید و در همین راستا ،  پس از برقراری مجدد جریان برق شهری ، وظیفه تنظیم و ثابت نگه داری برق شبکه را بر عهده دارد ؛ به علاوه اینکه ، این وسیله در تجهیزات حساس مصرف کننده ، از نفوذ کردن نویز و اختلالات جلوگیری به عمل می آورد.

از جمله عوامل تاثیر گذار در موقع برق دهی یو پی اس ، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تعداد سیستم ها و میزان بار اتصال یافته به یو پی اس

ظرفیت باتری استفاده شده در ورودی یو پی اس

روش کار یو پی اس

از وظایف یو پی اس ها و نحوه کار یو پی اس ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

تنظیم کردن و اصلاح نمودن و یا افزایش و کاهش دادن ولتاژهای خروجی و ورودی ، با هدف فراهم کردن یک ولتاژ قابل قبول برای دستگاه

مهیا نمودن برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده با کیفیت مطلوب و به صورت پیوسته

همه این وارد در هنگامی رخ می دهد که تامین کننده برق منطقه ای ، دچار مشکلات کلی و یا جزئی گردد.

انواع یو پی اس

انواع این ابزار الکترونیکی عبارت می باشند از:

یو پی اس آفلاین یا Off line UPS

یو پی اس آنلاین یا  On line UPS

یو پی اس اینتراکتیو یا  Line Interactive UPS

این نوع از یو پی اس ها ، در موقع قطع شدن جریان برق ، در مدار فعال می گردند.

یو پی اس آنلاین یا  On line UPS

وظیفه این نوع یو پی اس نیز این است که با اصلاح کردن ولتاژ ورودی یا همان تثبیت ورودی از نویز، خروجی صحیحی را به بار مصرفی منتقل کند . لذا معمولا خروجی بواسطه این نوع یو پی اس ها تامین می شود.

تفاوت ژنراتور با یو پی اس چیست؟

همچنین بخوانید : یو پی اس چند ساعت کار میکند؟

یو پی اس اینتراکتیو یا  Line Interactive UPS

وظیفه این نوع از یو پی اس ها این است که خروجی AC بی اختلالات ورودی را مهیا نماید و این یعنی در مواقع عادی ، ورودی را بواسطه حالت بایپس به ترانسفورماتور منتقل بنماید که در این حالت ،  ترانسفورماتور در حقیقت حکم شارژر را خواهد داشت.

اجزاء یو پی اس

باتری (Battery): با هدف ذخیره سازی انرژی الکتریکی و بهره گیری به عنوان منبع انرژی الکتریکی در یو پی اس

اینورتور (Inverter): به منظور تبدیل نمودن جریان مستقیم به متناوب

شارژر (Charger): با هدف شارژ کردن باتری یو پی اس و تبدیل جریان متناوب به مستقیم

یکسوساز یا رکتیفایر (Rectifier): به منظور تبدیل نمودن جریان متناوب ورودی به جریان مستقیم

معرفی ژنراتور

ژنراتور در حقیقت ماشینی می باشد که نیروی مکانیکی را به نیروی الکتریکی تبدیل می کند . در واقع اساس کار ژنراتور ها ، بر پایه حرکت یک هادی در درون میدان مغناطیسی بوده که جریان الکتریکی را درون هادی القاء می کند .

انواع و اقسام ژنراتورها  :

عموما ژنراتورها از نظر نوع سوخت مصرفی ، به دو گروه پایه گازسوز و ژنراتورهای دیزلی سوخت فسیلی مایع ( دیزلی وبنزینی ) طبقه بندی می شوند .

لازم به ذکر است که در ژنراتورهای گازسوز ، به موجب اینکه کلاً سوخت گاز در شرایط برابر ، در مقایسه با سوخت های فسیلی مایع ، دارای توان ایجاد انرژی محدود تری می باشد ؛ باعث ایجاد شدن گشتاور کمتری نیز در موتور مولد برق می گردد .

به همین دلیل ضروری است تا جای توان ، توان ژنراتور های گاز سوز به منظور اتصال یافتن به مدار یو پی اس ، از حدود ۳ برابر توان  UPS ، بیشتر باشد .

همچنین نژنراتورها از نظرساختاری نیز انواع گوناگونی همچون ژنراتورهای DC ، ژنراتورهای القایی ، ژنراتورهای سنکرون و توربوژنراتورها دارند .

مقایسه ژنراتور ها و یو پی اس ها

همچنین مطالعه کنید : بهترین یو پی اس برای استفاده خانگی چیست؟

همانطور که ذکر شد ؛ ژنراتورها با سوخت های فسیلی کار نموده و در موقع قطع شدگی برق ، بعد از حدود چندین ثانیه ، وارد مدار می گردند. به موجب ماهیت ژنراتور ها ، آنان محتاج نگهداری ، مکانی به منظور ذخیره سوخت و نیز دارای سر و صدا می باشند.

افزون بر این ، ژنراتورها در موقع  قطعی برق ، باعث بروز وقفه می گردند ؛ اما یو پی اس ها در حقیقت هیچ نوع وقفه ای را بوجود نمی آورند. از دیگر مشکلات ژنراتورها ، تغییر فرکانس آنان به موحب تغییر سرعت موتور می باشد .

دانستن این مورد شاید خالی از لطف نباشد که در اکثر کاربرد هایی حساس هستند ، ژنراتور به همراه یو پی اس استفاده می گردد تا بعد از قطع شدن برق شهری و قبل از آنکه ژنراتور وارد شود ؛ یو پی اس قادر باشد تا توان خروجی را تامین نماید. در عین حال ، بعد از وارد شدن ژنراتور به مدار هم یوپی اس در واقع وظیفه تثبیت ولتاژ و فرکانس خروجی ژنراتور را بر عهده دارد. لازم به ذکر است که یو پی اس هایی که بتوانند با ژنراتور کار کنند ؛ ضروری است تا دارای مشخصات مخصوصی باشند .

تفاوت ژنراتور با یو پی اس چیست؟

از زبان تسلا

چنان قصد خرید تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی را برای مراکز درمانی و بیمارستانی، تجهیزات پزشکی، منازل مسکونی، ادارجات و سازمان ها، آسانسورها و بالابرها، خودپردازها، کرکره برقی، کولرهای آبی و گازی، سیستم های کامپیوتری، سیستم های مخابراتی، دیتا سنترها، تجهیزات دندانپزشکی، تجهیزات ایمنی، آزمایشگاه ها، تجهیزات روشنایی و … دارید، می توانید با ما در تماس باشید. همکاران و کارشناسان تحصیل کرده ما با کمال میل آماده هر گونه مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما خریداران عزیز می باشند.

جهت ارتباط با کارشناسان فروش شرکت و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۸ ۶ ۱ ۲ ۵ ۳ ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۳ ۱ ۲ ۴ ۵ ۶ ۰ ۹ ۱ ۹ ۴ ۵ ۵ ۱ ۸ ۹ ۶ ۰ ۹ ۱ ۰ ۴ ۶ ۰ ۹ ۳ ۹ ۳

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *